Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poklon za Griezmanna

Barca dobila Getafe, ali jedan gospodski potez Messija obilježio je utakmicu

Odmah nakon što je poentirao, Griezmann je dotrčao do Messija i zahvalio mu se

Lionel Messi briljirao je u pobjedi Barcelone nad Getafeom (5:2) u 32. kolu La Lige. To je važno slavlje u napetoj borbi za naslov s Atleticom, Realom i Sevillom.

Do sudačke nadoknade i pri rezultatu 4:2 Messi je postigao dva i namjestio jedan gol svoje momčadi. U dodanom vremenu izveo je još jedan sjajan potez. Proigravanjem je otvorio obranu suparnika te u veliku priliku gurnuo Antoinea Griezmanna. Njega je u kaznenom prostoru srušio Sofian Chakla i to je bio penal za Barcelonu.

Očekivalo se da ga izvede Messi i to zbog barem tri važna razloga. Kapiten Barcelone je prvi izvođač penala. Pred kraj prvenstva se strijelac 25 golova bori s Karimom Benzemom (21) i Gerardom Morenom (20) za naslov najboljeg golgetera Primere. Konačno, nepisano je pravilo da igrač koji je zabio dva gola, a njegova momčad ima penal, puca jedanaesterac kako bi zabio hat-trick.

Međutim, Messi je usprkos svemu navedenom prepustio penal onom koji ga je izborio i koji do tada nije zabio, a Griezmann je kapitenov poklon pretvorio u gol za konačnih 5:2.

Odmah nakon što je poentirao, Griezmann je dotrčao do Messija i zahvalio mu se.