Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savjeti vozačima

BiHAMK objavio upute za sve koji idu na duža putovanja

granica doljani

Ukoliko se putuje tokom dana, poželjne su češće pauze

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, poželjne su češće pauze.

Zbog održavanja manifestacije „511 Dani Ajvatovice“, danas od 17.30 do 18.30 sati bit će obustavljen saobraćaj u Donjem Vakufu. Također, do sutra (27.06.) do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Od jučer su kroz tunel Crnaja (na putu Konjic-Jablanica) u funkciji obje trake. Kako je BIHAMK obavješten, do 1. jula ostaju obustave saobraćaja u noćnim satima (23-04:30 sati), sa mogućnošću povremenog propuštanja vozila ukoliko se formiraju duže kolone. Od 1.jula u noćnim satima, vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva na kojima su aktuelni radovi, BIHAMK izdvaja puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Doljani.

Na ostalim graničnim prijelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.