Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

la liga

Real Madrid sezonu otvorio uvjerljivom pobjedom, Benzema briljirao

benzema

Kraljevski klub slavio je na gostovanju u prvom kolu La Lige rezultatom 1:4

Real Madrid je otvorio novu sezonu pobjedom protiv Alavesa. Kraljevski klub slavio je na gostovanju u prvom kolu La Lige rezultatom 1:4.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a za Real Madrid najbolju šansu imao je Karim Benzema u 32. minuti. Nakon toga Alaves je dva puta opasno zaprijetio. Prvo preko Perea Ponsa, a potom u finišu prvog dijela preko Luisa Rioje.

Samo nakon tri minute igre u drugom dijelu, Eden Hazard je petom ostavio loptu za Benzemu, koji je iz voleja pogodio za 0:1. U 56. minuti već je bilo 0:2, a strijelac je bio Nacho na asistenciju Luke Modrića.

Sve je bilo riješeno u 62. minuti kada je Benzema drugim golom povisio na 0:3. Samo tri minute kasnije Joselu je smanjio na 1:3, a ovo je bio njegov šesti gol protiv Kraljevskog kluba na posljednjih sedam utakmica.

Nije bilo mnogo uzbuđenja do kraja utakmice. Real je kreirao neke šanse, a u drugoj minuti sudijske nadoknade Junior Vinicius je postavio konačnih 1:4 i odličan početak sa novim-starim trenerom Carlom Ancelottijem.

U drugoj utakmici prvog kola koja je počela u 22 sata, između Osasune i Espanyola, nije bilo pogodaka.