Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

la liga

Još tri igrača Barca pristala na smanjenje plaće, Pjanić nije među njima

Na takav potez je prvobitno pristao samo Pique, ali sada će, prema najnovijim izvještajima španskih medija, njegov primjer pratiti i ostala tri igrača

Fudbaleri Barcelone savladali su sinoć Real Sociedad 4:2 u prvom kolu La Lige, a jedan dio meča obilježili su i zvižduci navijača upućeni Jordiju Albi.

Razlog za taj potez leži u činjenici da je Alba ranije odbio smanjenje plate. Uprava kluba tražila je da Alba, Pique, Sergio Busqets i Sergi Roberto pristanu na smanjenje plate kako bi klub mogao da registruje nove igrače.

Na takav potez je prvobitno pristao samo Pique, ali sada će, prema najnovijim izvještajima španskih medija, njegov primjer pratiti i ostala tri igrača.

“Morao sam da pristanem na smanjenje plate. Klub je razgovarao i sa ostalim igračima i oni će se uskoro odlučiti na taj potez. Ja sam morao to prvi da uradim zbog problema sa registracijom. Mi smo porodica, svi smo zajedno i to je odluka koju smo morali da donesemo”, kazao je Pique.

Podsjetimo, ranije je nekoliko puta smanjenje plate odbijao naš Miralem Pjanić, kojeg se Barca pokušava riješiti cijelo ljeto, ali zasad bezuspješno.

Pjanić je blizu povratka u Juventus, ali vidjećemo šta će biti do kraja mjeseca i prelaznog roka…