Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo protiv povećanja cijene obroka za banjalučke studente

studentski centar nikola tesla

Cijena obroka za studente koji se hrane u menzi Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci je povećana, a nadleženi prebaciju odgovornost za poskupljenje s jedne na drugu instituciju.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) danas tvrde da je neprihvatljiva odluka Upravnog odbora Studentskog centra o poskupljenju ishrane, ali i napominju da je odluka o cijenama smještaja i ishrane u toj ustanovi u isključivoj nadležnosti Upravnog odbora Studenskog centra „Nikola Tesla“, a usvaja se uz prethodno pribavljeno mišljenje studentskog predstavničkog tijela ove ustanove.

Smatraju nekorektnom odluku Upravnog odbora Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci da cijena istog obroka za stanare doma dnevno iznosi 6,50 maraka a za studente koji se samo hrane u menzi 9,70 maraka.

Iz resornog ministarstva podsjećaju da sufinansiraju smještaj i ishranu studenata iznosom od pet maraka dnevno po jednom studentu (za smještaj 1,50 i za ishranu 3,50 KM dnevno) a Studentski centar „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci dobija i do 25 posto dodatnih sredstava zbog dodatnih troškova ishrane studenata koji nisu smješteni u Studentskom centru.

Ranije su iz Upravnog odbora Studentskog centra “Nikola Tesla” iz Banje Luke najavili da će uputiti zahtjev Ministarstvu prosvjete i kulture RS-a da subvencioniše obroke za studente koji se hrane u studentskoj menzi, a nisu stanari te ustanove.

Na taj način bi se, kažu, cijene obroka do kraja akademske godine vratile na raniji nivo, odnosno izjednačile s cijenama koje plaćaju stanari doma.