Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibrahimović pred odlazak iz PSG-a: Došao sam kao kralj, odlazim kao legenda

ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović, fudbalski reprezentativac Švedske u subotu protiv Nantesa odigraće svoju posljednju utakmicu u dresu Paris Saint-Germaina pred domaćim navijačima, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim povodom na svom twetter profilu je napisao:

„Moja posljednja utakmica na Parku prinčeva, došao sam kao kralj, odlazim kao legenda.“

Ibrahimović, kojem su 34 godine, ove sezone je postao najbolji strijelac PSG-a svih vremena, a klub je došao do svog četvrtog uzastopnog naslova šampiona Francuske.
Ranije ove sedmice, golom protiv Bordeauxa švedski napadač je došao na samo gol od rekorda Carlosa Bianchija, koji je postigao najviše golova u jednoj sezoni francuskog prvenstva. Bianchi je 37 puta zatresao protivničku mrežu, a Ibrahiović 36. Dakle, protiv Nantesa ima priliku da stigne, pa čak i prestigne rekord koji datira iz sezone 1977/78. Ujedno on je postao prvi igrač koji je postigao više od 30 golova u jednoj prvenstvenoj sezoni još od Bianchija i njegovih spomenutih 37 pogodaka.

Tokom četiri sezone koliko je proveo u PSG-u Ibrahimoviće je odigrao 178 utakmica u svim takmičenjima i postigao 152 gola. Prethodno je igrao za Malmo FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu i Milan.