Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada FBiH o uvezivanju staža za radnike KTK Visoko

Vlada FBiH – Mostar9

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, razmatrati Godišnji izvještaj o dodijeljenoj držаvnoj pоmоći u Federaciji BiH za 2015. godinu, u kojem je navedeno da je ona iznosila ukupnо 174.953.838 KМ ili 89,45 miliona eura.

Članovi Federalne vlade će se izjasniti o davanju saglasnosti na Sporazum između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta o provedbi Projekta lokalnog integrisanog razvoja, kao i o Programu ruralnog razvoja FBiH za period 2016. – 2020. godina, čiji je cilj otklanjanje slabosti koje poljoprivrednim proizvođačima onemogućavaju da budu konkurentni na domaćem i inostranom tržištu.

Na dnevnom redu je i informacija o stanju u KTK Visoko d.d. Visoko mogućnosti uplate sredstava za uvezivanje radnog staža za 47 zaposlenika.

Federalni ministar rada i socijalne politike usmeno će članove Vlade FBiH upoznati o pregovorima za donošenje novih granskih kolektivnih ugovora.

Vlada će se, također, na prijedlog federalnog ministra zdravstva, izjasniti o protokolu za vođenje pregovora za zaključivanje granskog kolektivnog ugovora sa Sindikatom zdravstva.