Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog ove fotografije Siniša Zlatić počinio je masakr u kafiću

Masakr-u-selu-Zitistu-kod-Zrenjanina72

“Bili smo dobro razpoloženi, lijepo smo se provodili, ništa nije ukazivalo da se sprema ovakva tragedija…Na fotografijama koje sam napravio jasno se vidi njihova velika ljubav”, priča Milan Majkić, prijatelj Steve Jojića i Dijane Zlatić, koje je u krvavom piru usmrtio Dijanin bivši muž Siniša Zlatić.

U razgovoru za “Blic”, Majkić kaže da je fotografije napravio oko sat vremena prije ubistva.

– Baš tada sam primjetio Sinišu, koji je sjedio za stolom u blizini. Mnogo je pio, što mi je odmah bilo sumnjivo, jer ga takvog nisam poznavao. Pokazao sam Stevi očima u njegovom pravcu, plašio sam se da bi nam Siniša mogao napraviti probleme…Stevo je samo rekao “Ma, ne brini ništa…”. Kada je ustao i otišao nakratko sam odahnuo – priča Milan, koji je jedan od dvojice heroja, koji su razoružali sumanutog ubicu.

Stevo i Dijana neposredno prije masakra u pozadini se vide Jovana Popović i Vladimir Kosović

Stevo i Dijana neposredno prije masakra u pozadini se vide Jovana Popović i Vladimir Kosović

Milan otkriva i da je ovo bio prvi put da su se Steva i Dijana – čije je prijateljstvo a potom i ljubavna veza počela nakon Dijaninog razvoda – pojavili zajedno u javnosti.

– Ranije su to izbjegavali, upravo zbog Siniše i trzavica koje je Dijana sa njim imala. Ipak, Steva je imao ozbiljne planove. Htio je da se sredi svoj život i da se oženi Dijanom, koju je mnogo volio. On je imao brata u Švedskoj, i planirao je da se sa Dijanom odseli tamo. Planirali su i da povedu Dijaninog sina, ali su strahovali od Sinišine reakcije, s obzirom da je za takav poduhvat bila potrebna i njegova saglasnost – objašnjava majkić.

Jovana i Vladimir na liniji vatre

Stevin blizak prijatelj ne može da zaboravi trenutke horora koji su uslijedili nakon što se Siniša u baštu kafića vratio sa automatskom puškom.

-Povikao je “Sad ću vam svima j….. mater. Kurvo, ubiću te!”, i onda je počeo da puca. Mislim da nije nišanio konkretne ljude, samo je ispaljivao rafal za rafalom u masu. Pušku je držao nestručno, jednom rukom, za vrh kundaka, pa je ona od trzaja poskakivala po šanku…Ta nesretna djevojka i momak (Jovana Popović i Vladimir Kosović) su se prosto našli na liniji vatre: mislim da su ih pogodili meci koji su prošli kroz Dijanu. Oni su stajali tačno iza nas, to se dobro vidi na fotografiji”, objašnjava Majkić.

Nismo heroji, svako bi to uradio

Milan insistira na tome da on i Isidor Sučević, koji su pomahnitalom ubici na kraju oteli pušku, nisu uradili nikakvo herojsko djelo.

– Svako normalan bi u takvom trenutku pokušao da nešto učini. Uhvatio sam ga za pušku, podigao je u vis, kako bih ga spriječio da nastavi da puca. Otimali smo se svega par sekundi, a onda je samo pustio pušku. Nismo mi nikakvi heroji, bili bismo heroji da smo spriječili masakr, a ovako… – priča Majkić.