Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upozorenje vozačima na moguće odrone zemlje ili kamenja

odron
Ilustracija

Kolovoz je mokar ili vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta na većini puteva u BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke vozači se upozoravaju na moguće odrone zemlje ili kamenja. Pozivaju se na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na putevima gdje su toku sanacioni radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvaja se: autoputevi A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab) i Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-1.8 Lončari-Orašje, M-18 Živinice-Šićki Brod, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Bihać-Izačić, kao i magistralni putevi na području Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Iz BIHAMK-a, također, apeluje na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.