Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počeli radovi na izgradnji pješačkih staza i parkinga u Vogošći

vogosca radovi345

Počeli su radovi na izgradnji pješačkih staza i parking prostora u dvorištu Osnovne škole “Mirsad Prnjavorac” u čijim je prostorijama i odjeljenje Muzičke škole “Mladen Pozajić”, a vrijednost projekta je 50.000 KM.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktorica OŠ “Mirsad Prnjavorac” Sabiha Salčin danas su obišli lokaciju gdje se izvode radovi.

Uz pomoć Općine Vogošća, kazala je Salčin, u prostorije muzičke škole uvedeno je grijanje, struja i voda te je ostalo još vanjsko uređenje ispred škole, a nakon završetka radova bit će poboljšani uslovi u školi kao i sigurnost same djece.

Projektom je predviđena izgradnja pješačkih staza u dužini od 170 m sa širinom od 1,20 m, kao i izgradnja parking prostora površine 440 m2, a radovi bi trebali biti okončani za 30 dana.

Načelnik Smajić je naveo da će u narednom periodu biti nastavljeno s izgradnjom i uređenjem sportskih i dječijih igrališta u dvorištima osnovnih škola ali i drugih komunalnih sadržaja prema raspoloživim sredstvima, saopćeno je iz Općine Vogošća