Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Delegati napustili izbornu Skupštinu Odbojkaškog saveza FBiH

odbojka lopta43

Petnaestaak delegata napustilo je sjednicu Skupštine Odbojkaškog saveza Federacije BiH (OSFBiH), koja je danas počela u Čitluku, saopćeno je iz Odbojkaškog kluba Ilidža.

Po riječima jednog od kandidata za predsjednika OSFBiH Emira Memića, delegati su napustili sjednicu jer smatraju da je došlo do niza nepravilnosti u radu.

– Skupština OSFBiH broji 60 delegata, a najmanje je 15 punomoći bilo lažirano. Zahtjev da se prema odredbama Statuta ustanovi ko ima a ko nema pravo glasa odbijen je od predsjednika OSFBiH Miloša Jelčića. Osim toga dozvolio je glasanje trojici delegata čiji klubovi još nisu članovi Saveza s pravom glasa – rekao je Memić.

Dodaje da je sjednica nastavljena uprkos činjenici da su delegati Bihaća, Petrovca, Ilidže, Bosne, Ilijaša i još nekoliko klubova napustili izbornu Skupštinu.

– Skupština je nastavljena, no već u ponedjeljak bit će podnijeta krivična prijava SIPA-i zbog sumnji u malverzacije koje su se desila, ali i kako bi ova agencija konačno istražila šta se to dešava u OSFBiH – istakao je Memić na kraju.