Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoreno EP u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka – Vrbas 2015”

kajak (1)

Evropsko prvenstvo za seniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka – Vrbas 2015” otvoreno je večeras u Banjoj Luci.

Svečano otvaranje održano je u Vodenom parku “Aquana”, a nakon intoniranja himni, predstavljeni su učesnici prvenstva. Nakon otvaranja počeo je nastup banjalučke “Rock Simfonije”.

Takmičenje počinje sutra od 10 časova, a u pojedinačnim i ekipnim disciplinama spust i sprint, u muškoj i ženskoj konkurenciji, K1, C1, C2, te C1 i K1 žene takmiči se 21 reprezentacija.

Prethodnih dana 310 takmičara imalo je treninge na stazi u kanjonu Tijesno, gdje će biti organizovane i trke.

Inače, Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na divljim vodama predstavlja devet takmičara iz Banje Luke, Bihaća i Novog Grada.

Najbrojnije su reprezentacije Češke, Francuske i Velike Britanije, a poznavaoci prilika u ovom sportu očekuju se da će Francuzi i Česi osvojiti najviše medalja.

Prema riječima Nikole Stankovića, direktora trke Evropskog prvenstva i sekretara Kajak-kanu kluba “Vrbas – M:tel” kruna cijelog takmičenja biće noćno finale u pojedinačnoj sprint disciplini koje će biti održano u subotu, 6. juna.