Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka troje maloljetne djece iz Sarajeva skuplja novac za svoje liječenje

sadina

Sadina Pamuk Drakovac (36) iz Sarajeva prije pet godina oboljela je od sarkoidoze – bolesti u kojoj se u mnogim organima tijela stvaraju nenormalne nakupine upalnih stanica (granulomi) i linfodenotacije.

Ova majka troje maloljetne djece od početka dobijanja dvije komplikovane bolesti pa sve dosad liječila se na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je imala četiri operacije.

Godinama se nadala izlječenju, međutim poslije svakog operativnog tretmana bolesti su se za vrlo kratko vrijeme vraćale. Zbog nemogućnosti daljeg liječenja na KCUS-u, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini prinuđena je da potraži lijek izvan Bosne i Hercegovine.

Sve svoje nalaze poslala je u tursku kliniku Memorial Sisli Hospital u Istanbulu, a tamošnji ljekari su joj odgovorili da je potrebno da joj se uradi kompletna dijagnostika kako bih se poslije kompletne dijagnostike klinici odredilo njeno dalje liječenje u Turskoj.

“Također u odgovoru iz Turske dobila sam informaciju da je moguće da mi se odstrani slezena poslije urađene kompletne dijagnostike. Ja sam odlučila samofinansirajući da otputujem na liječenje u Tursku, ali zbog finansijske nemogućnosti u porodici nisam u mogućnosti platiti kompletno liječenje”, kaže nam Sadina.

Njeno kompletno liječenje u Turskoj košta 31.750 KM.

“Terapije koje trenutno pijem za svoje bolesti nemaju nikakvog efekta. Moje zdravstveno stanje je sve lošije i lošije. Nadam se i vjerujem da ima još dobrih ljudi u našoj zemlji kao i u inostranstvu koji me mogu finansijski podržati u sakupljanju potrebnog novca za odlazak na liječenje u Tursku”, kaže Sadina i dodaje kako je do sadam za mjesec dana koliko traje akcija, skupila polovinu potrebnog iznosa za liječenje.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći ovoj mladoj majci, njena adresa je Sulje Jahića br. 81, Sarajevo.

Broj transakcijskog žiro računa za BiH: 1613000067792773 Raiffeisen banka
Broj transakcijskog žiro računa za uplatu iz inostranstva: IBAN CODE:
BA391613000067792773 SWIFT CODE: RZBABA2S Raiffeisen Banka
Kontakt telefon: +387 60 328 5270