Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bayern slavio na krilima Rodrigueza (VIDEO)

james

Nogometaši minhenskog Bayerna vezali su i treću uzastopnu pobjedu, a najzaslužniji za trijumf nad Schalkeom bio je James Rodriguez.

Poraz kojeg je četa Carla Ancelottija doživjela na gostovanju kod Hoffenheima upalio je alarm, a odgovor bavarske mašine bio je brutalan i instantan.

Nakon uvjerljivih pobjeda nad Anderlechtom (3:0) i Mainzom (4:0), Bayern je večeras kao gost slavio protiv Schalkea rezulatom 3:0 (2:0) u sklopu petog kola njemačke Bundeslige.

Gosti iz Munchena veći dio posla obavili su u prvom poluvremenu kada je James Rodriguez iznudio penal koji je u pogodak za vodstvo pretvorio Robert Lewandowski, a potom je i Kolumbijac otvorio svoj konto u Bayernu pogotkom u 29. minuti.

Rudari iz Gelsenkirchena imali su dobru priliku u 31. minuti kada je Leon Goretzka šutirao, ali je loptu s gol-linije uspio izbiti jedan od defanzivaca Bayerna. U nastavku je domaćin krenuo na sve ili ništa, prijetio u nekoliko navrata, ali je Ulreich bio siguran.

Da bi onda na drugoj strani James fantastičnim potezom proigrao Vidala koji pogotkom za 3:0 postavlja konačan rezultat. Mogao je Kolumbijac sjajnu partiju okruniti još jednim pogotkom, ali njegov udarac u 88. minuti zaustavio je golman Schalkea.


S0———x——-3B by watch-it-now

Bayern je nakon večerašnje pobjede na Veltins Areni izbio na prvo mjesto Bundeslige s dva boda više od drugoplasirane Borussije Dortmund koja ima utakmicu manje.