Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Galatasaray negirao eventualni dolazak Ibrahimovića

ibrahimovic

Predsjednik fudbalskog kluba Galatasaray Dursun Ozbek izjavio je da istanbulski tim nije ni pomišljao dovesti švedskog internacionalca Zlatana Ibrahimovića iz pariskog PSG-a i tako negirao ranije medijske natpise koji su najavljivali da bi harizmatični “Ibra” mogao karijeru nastaviti upravo u ovoj turskoj ekipi, javlja Anadolu Agency (AA).

Ozbek je prisustvovao redovnoj sjednici Unije turskih klubova u Istanbulu, a nakon sjednice je u kratkoj izjavi novinarima kazao da su svi natpisi medija o navodno mogućem transferu Ibrahimovića u Galatasaray netačni i neutemeljeni.

“Klub će svakako uskoro objaviti zvanični stav o tome, ali mi nikada nismo ni pomišljali na takav potez. Ono što neki mediji pišu nisu informacije koje je naš klub dao. Nismo nikada ni na dnevnom redu imali pitanje o Ibrahimoviću, niti imali bilo kakav kontakt s njim“, kazao je Ozbek.

Ističući da transfer Ibrahimovića iziskuje mnogo novca, Ozbek je kazao da Galatasaray namjerava podmladiti ekipu i popuniti neka mjesta na terenu, a da Ibra nikako nije ni predmet rasprava.

Ozbek je kazao da Galatasaray trenutno pregovara sa čileanskim reprezentativcem Garyjem Medelom, koji je trenutno igrač Intera iz Milana.