Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevska pivara obilježava Međunarodni dan piva

Zgrada

Povodom Međunarodnog dana piva, koji se ove godine obilježava 7. augusta, Sarajevska pivara d.d. građanima će omogućiti besplatne posjete jedinom muzeju pivarstva u BiH.

– U Sarajevskoj pivari smo od početka godine napravili brojne izmjene, među kojima su i vraćanje starog, dobrog okusa i kvaliteta, te uvođenje potpuno novog dizajna. Reakcije konzumenata su izvrsne, a najviše nas raduju izuzetno pozitivne reakcije na kvalitet Sarajevskog. Bilježimo stalni rast proizvodnje i prodaje, pa se i na ovaj način želimo zahvaliti našim konzumentima za podršku i lojalnost -istakla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer-Liçin.

Proizvodnja

Sarajevska pivara je najstarije industrijsko postrojenje u BiH i pivarsku tradiciju njeguje još od 1864. godine.

Posvećenost i ljubav prema pivu te poštivanje tradicionalnih, starih načina kuhanja piva, omogućili su da kvalitet Sarajevskog traje desetljećima, a dokaz su i mnogobrojna svjetska priznanja i nagrade.

Sarajevska Pivara Muzej

Sarajevska pivara će Međunarodni dan piva obilježiti i tako što će građanima darovati prigodne poklone u centru Sarajeva.

Građani muzej Sarajevske pivare mogu posjetiti u petak, 7. augusta, od 10.00 do 18.00 sati. Muzej se nalazi u kompleksu Sarajevske pivare, Franjevačka 15. Ulaza je slobodan.