Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Edin Džeko pismom se oprostio od navijača Manchester Cityja

edin dzeko

Edin Džeko okrenuo je novu stranicu u svojoj igračkoj karijeri otišavši u Romu. Manchester City je napustio nakon četiri i pol godine, a tom se prilikom pismom oprostio od navijača i djelatnika kluba.

“Nakon četiri i pol godine vašeg navijanja za mene i moje ljubavi za vas, vrijeme je došlo za rastanak. Proveo sam neke od najboljih trenutaka karijere u Manchester Cityju, trenutke koje neću nikad zaboraviti. Pet trofeja i još mnogo pobjeda nad najvećim rivalima, kao i radost na vašim licima u proteklim godina su stvari koje se ne mogu zaboraviti. Hvala na svemu!

Hvala svim ljudima u klubu koji su uvijek bili uz mene. Posebno se zahvaljujem saigračima, koji su mi postali poput porodice jer Manchester City je jedna velika porodica. I kao što znate, reći zbogom najbližima je uvijek najteže.

Da, vrijeme je za rastanak i za nove izazove. Idem u drugu državu, u još jedan veliki klub sa sjajnim navijačima i veselim se tome. Ali vrijeme provedeno s vama kao i sreća i ljubav koju sam osjetio tamo uvijek će ostati sa mnom.

Još jednom, hvala na svemu. Nastavit ću biti velikim navijačem Manchester Cityja, kojem želim sve najbolje i još mnogo osvojenih trofeja u budućnosti. Zbogom Manchester i sretno!”