Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tino Sven Sušić uskoro napušta Maccabi

Tino+Sven+Su+Maccabi+Tel+Aviv+v+Slavia+Praha+sFPGtDnz4oll

Forma Tine Svena Sušića u silaznoj je putanji, bivši bh. reprezentativac od odlaska iz Hajduka praktično i ne igra, a situacija se nije na bolje promijenila ni dolaskom u Izrael. Sve je nakon potpisa za Genk krenulo pravim smjerom, Sušić je bio standardan i igrao u dobroj formi, međutim nakon mjesec, dva uslijedila su nešto slabija izdanja, preseljenje na klupu, a na koncu i promjena trenera, koja je rezultirala Sušićevim odlaskom iz belgijskog kluba.

U augustu je posuđen Maccabiju iz Tel Aviva, a nakon dobrih uvodnih mečeva, ni tamo Sušić nije bolje sreće. Od početka sezone u izraelskom šampionatu odigrao je svega četiri utakmice, pa su u ovom klubu najavili da će uskoro obaviti razgovor sa Sušićem s ciljem iznalaženja rješenja za njegovu situaciju.

– Sušić je razočaran i u narednim danima ćemo obaviti razgovore s njim i njegovim zastupnicima. Vjerujem da ćemo donijeti pravu odluku za i za Maccabi i za njega samog, kazao je klupski direktor Ben Mansford.

Sušića ugovor veže za Genk u kojem na njega ozbiljno ne računaju, pa je za očekivati odlazak u neki drugi klub. Tokom karijere igrao je za Standard, Hajduk, Genk i Maccabi. Za reprezentaciju BiH debitovao je u martu 2014, a nastupio je i na dvije utakmice Svjetskog prvenstva u Brazilu.