Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

84 srednjoškolska projekta na Sajmu kreditiranja 2015

sajam kreditiranja 6

“Ne znam da iko u BiH na ovaj način nudi mladim ljudima da nešto promjene u lokalnoj zajednici”, izjavio je Filip Matić srednjoškolac iz Istočnog Sarajeva na današnjoj press konferenciji u Sarajevu, na kojoj je predstavljen Osmi Sajam kreditiranja 2015.

Sajam organizira Udruženje INFOHOUSE u okviru projekta ‘Volontiraj, kreditiraj’.

Direktor Srednje škole za okoliš i drvni dizajn Muamer Muratović kazao je da je projekat ‘Volontiraj, kreditiraj’ jedan od najjačih brendova koje je pokrenula jedna nevladina organizacija.

[quote_right]Ukupan fond za finansiranje projekata je 20.000 KM[/quote_right]

“Objediniti toliko gradova, škola i učenika nikome nije pošlo za rukom kao Udruženju INFOHOUSE. Ovo je jedinstven primjer kako mladi ljudi mogu naučiti pisati projekte. Kao direktor škole mogu vam reći da u 2015. godini imamo toliko zrelih i kreativnih ideja, ali manje novca”, kazao je Muratović.

Generalni sponzor Sajma ove godine je Konzum d.o.o Sarajevo koji na ovaj način konkretno pokazuje svoju društvenu odgovornost.

“Mi pozivamo i druge kompanije da slijede naš primjer i pokažu svoju društvenu odgovornost podržavajući ovakve projekte. Mi podržavamo mlade ljude jer su oni stub društva i budućnost Bosne i Hercegovine”, kazala je Irena Miličević, direktorica sektora za marketing u Konzumu.

Sajm kreditiranja održava se sutra (21. maj) u Domu mladih u Sarajevu sa početkom u 12.00 sati, a prisustvovaće mu više od 200 srednjoškolaca koji će predstaviti 84 projekta.

Ukupan fond za finansiranje projekata je 20.000 KM.