Biznis

Primjer uspješne kompanije

Američki studenti posjetili fojnički MS&Wood

12/06/2019

Šlag na tortu bila je prezentacija naših mnogostruko nagrađivanih kolekcija namještaja Primum i Elle», izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije

Američki studenti posjetili su pogone fabrike bosanskohercegovačkog proizvođača namještaja Ms&Wood u Fojnici. Posjeta je realizirana u okviru programa ljetnog semestra u organizaciji agencije Accent, i uz pomoć Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Studenti će u Sarajevu slušati predavanja koja se odnose na poduzetništvo i pokretanje biznisa u zemljama Jugoistočne Evrope, sa fokusom na BiH. MS&Wood je izabran kao primjer jedne uspješne kompanije.

«Studenti su prvi dio kursa slušali u Madridu. Tamo su također posjetili nekoliko uspješnih kompanija, a onda su došli u našu zemlju gdje će izučavati poslovno okruženje Zapadnog Balkana. Lijepo je bilo danas razgovarati sa američkim studentima o tome kako smo kao kompanija za relativno kratko vrijeme postali primjer uspješnog razvoja, u poslovnom okruženju koje i nije baš naklonjeno razvoju biznisa. Šlag na tortu bila je prezentacija naših mnogostruko nagrađivanih kolekcija namještaja Primum i Elle», izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije Ms&Wood.

– Impresionirani smo onim što smo vidjeli, vašim poslovnim modelom, vašom vizijom korporativno – društvene odgovornosti, i prije svega, vašim angažmanom za zemlju”, kazala je Raquel del Pozo ispred agencije Accent zahvalivši se na dobrodošlici.
Američki studenti posjetili fojnički Ms&Wood

Studente je posebno zanimao  “Ms&Wood College”, tj. naša strateška odluka investiranja u znanje, tj. u obrazovanje stručne radne snage koje se ogleda u politici stipendiranja, provedbe dualnog sistema obrazovanja, itd. Ms&Wood već godinama stipendira sve učenike Srednje drvoprerađivačke škole u ovom gradu. Sve učenike nakon završetka školovanja čeka sigurno radno mjesto i mogućnost napredovanja u jednoj od vodećih industrija namještaja u regiji.

Nakon posjete učenika iz Švedske, ovo je druga ovogodišnja posjeta stranih studenata. Ms&Wood je dobitnik nagrade Njemačke vanjskotrgovinske komore – AHK za stručno obrazovanje sa osvojenim 1. mjestom u natječaju iz oblasti dualne edukacije za školsku 2018/2019, a koje je provedeno pod pokroviteljstvom Njemačkog saveznog ministarstva za privredu i energiju. Ms&Wood proizvodi visokokvalitetni dizajnirani namještaja. Trenutno zapošljava oko 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije Ms&Wood dobile su prestižne nagrade German Design Award – Njemačkog vijeća za dizajn, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom trienalu. Kompanija izvozi namještaj u više od 40 zemalja svijeta na četiri kontinenta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.