Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smrt u Pragu

Češka policija potvrdila: Maturant iz Sarajeva izvršio samoubistvo (FOTO)

maturant4

Mladić je kobne noći oko 20:30 sati skočio s balkona četvrtog sprata hotela u ulici Sluncove, gdje su bili smješteni učenici trećeg razreda

Maturant Srednje tehničke škole za grafički dizajn i multimedijsku tehnologiju na Ilidži, 17-godišnji A. M. izvršio je samoubistvo u ponedjeljak navečer na ekskurziji u Pragu, potvrđeno je iz češke policije.

Mladić je kobne noći oko 20:30 sati skočio s balkona četvrtog sprata hotela u ulici Sluncove, gdje su bili smješteni učenici trećeg razreda.

Policija i ekipa Hitne pomoći došle su na mjesto gdje je učenik pao. Ali, nažalost, 17-godišnjaku nije bilo spasa te je mrtvozornik mogao samo konstatirati smrt.

Nezvanično, A. M. je sjedio sa prijateljima u hotelskoj sobi. U jednom momentu naglo je ustao i krenuo prema prozoru. Shvativši šta njihov drug ima namjeru da uradi, oni su ga pokušali spriječiti, međutim, on se otrgnuo i skočio kroz prozor.

Sedamnaestogodišnjak je dugo, također prema nezvaničnim informacijama, koristio antidepresive i o tome je bilo upoznato osoblje škole.