Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"ALPIS"

Amerikanci preuzimaju Lutriju RS?

New Project (12)

Lutrija RS bi, uz partnere kao što je IGT, doživjela suštinsku transformaciju, jer svjetskom lideru u oblasti igara na sreću ne bi bilo prvi put da neku državnu lutriju spasi bankrotstva i preobrazi je u tržišnog lidera – saopćeno je iz ALPIS-a

Vlada RS, nakon neuspjeha sa tenderom iz augusta 2019., ponovo je raspisala uslove za provođenje tendera za odabir strateškog partnera Lutrije RS.

Iz Asocijacije legalnih priređivača igara na sreću (ALPIS) navode da je sve izvjesniji scenario prema kojem će se na tržištu igara na sreću Republike Srpske, uz najjača imena jugoistočne Evrope, pojaviti i najrenomiraniji svjetski priređivači poput američkog International Game Technology (IGT).

Naime, ističu da je konzorcijum najpoznatijih imena regiona – Mozzart i Meridian, pojačan kompanijom IGT, listiranom na njujorškoj berzi.

To je globalno najveći i najutjecajniji priređivač igara na sreću – ima operativna sjedišta u New Yorku, Rimu i Londonu, upošljava više od 15.000 ljudi i godišnje prihoduje oko pet milijardi dolara.

– Lutrija RS bi, uz partnere kao što je IGT, doživjela suštinsku transformaciju, jer svjetskom lideru u oblasti igara na sreću ne bi bilo prvi put da neku državnu lutriju spasi bankrotstva i preobrazi je u tržišnog lidera – saopćeno je iz ALPIS-a.