Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Argeta namazi s bh. bar codom

argeta5

Argeta d.o.o. Sarajevo počela je proizvodnju delikatesnog namaza Argeta Kokošija 114g s bosanskohercegovačkim bar codom 387. Do kraja godine kupcima će biti dostupni i Kokošija 95g, te promotivno pakovanje Kokošija 3x95g, s bh. bar codom.

Tim povodom, u proizvodnim pogonima Argete menadžment ove kompanije ugostio je predstavnike medija koji su se obilaskom proizvodnih pogona, mogli uvjeriti u vrhunski kvalitet ovog delikatesnog namaza, kao i u primjenu najsavremenijih tehnologija u proizvodnom procesu.

argeta2

– Ponosni smo što je naša Argeta i s bar code s prefiksom 387 potvrdila da naši namazi imaju okus domaćeg. Argeta proizvedena u našoj tvornici plasira se na tržište BiH, Srbije, Crne Gore, Kosova, Albanije te, Ujedinjenih Arapskih Emirata. Za izradu paštete koristimo više od 90 posto domaćih sirovina renomiranih proizvođača kokošijeg, purećeg mesa te kokošije jetrice. U procesu proizvodnje koristimo ulje, vodu, sol iz Bosne i Hercegovine. Čak je i kartonska ambalaža u koju, pakujemo naše dozice proizvedena u BiH. Naša kompanija je odlučna da podupire razvoj bh. privrede i raduje nas činjenica da na domaćem tržištu možemo pronaći sirovine koje zadovoljavaju naše standarde kvalitete. Argeta upošljava 118 bh. radnika direktno uključenih u proces poizvodnje te prodaju omiljenog namaza do trpeza naših kupaca,“ istakao je Samir Brodović, direktor proizvodnje u Argeti d.o.o. Sarajevo.

argeta3

Početkom naredne godine na bh. tržištu bit će dostupni i delikatesni namazi Kokošija 27g, te Kokošija 45g s bar codom 387, dok će se ostali mesni okusi koji se proizvode u  Bosni i Hercegovini poput Pureće, Jetrene, Pikat, Čajne, Primavera zbog pojednostavljene proizvodnje te izvoza na strana tržišta i dalje proizvoditi s 383 bar codom. Za proizvodnju ovih okusa, također, koristi se bh. sirovina u procentu od 90 posto.

argeta1

Cjelokupna proizvodnja Argete odvija se prema najvišim zahtjevima higijenske i opće ispravnosti, a pogon u Hadžićima posjeduje HACCAP, ISO 9001, ISO 14000, FSSC 22000, te HALAL certifikat.

Argeta d.o.o. Sarajevo, članica Atlantic Grupe, jedne od vodećih regionalnih prehrambenih kompanija, prepoznatljiva je po brizi o društvenoj zajednici. Prethodnih godina realizirane su brojne korisne i društveno odgovorne aktivnosti, s posebnim fokusom na djecu širom BiH. Argeta će u narednom periodu nastaviti podržavati sve segmente društva, te na taj način doprinositi razvoju lokalnih zajednica širom naše zemlje.

argeta6