Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Terzić: Ne trebamo se revanširati Litvancima, nego sami sebi

terzic1111

Kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić zadovoljan je nastupom bh. tima u pobjedi protiv selekcije Slovačke na startu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.

BiH je u dvorani ”Mejdan” u Tuzli savladala Slovačku s 29:25, ali Slovaci su držali rezultatski priključak do posljednjih minuta meča, ponajviše zahvaljujući nešto slabijoj odbrani bh. tima u prvom poluvremenu.

Terzić ističe da je sastav Slovačke u kojem je bilo dosta nižih i bržih igrača donekle iznenadio bh. tim, koji je ipak u drugom poluvremenu dosta bolje zaigrao odbranu i upisao prve bodove u kvalifikacionom ciklusu.

– Dosta je nezgodno bilo igrati protiv onakvog sastava Slovačke. U drugom poluvremenu smo bolje igrali u odbrani i uspjeli slomiti otpor protivnika. Odbrana je ključ modernog rukometa, a bez odbrane nemaš lakih golova, tako da je taj segment igre odlučio utakmicu u Mejdanu – izjavio je Terzić za Fenu.

BiH će sljedeći kvalifikacijski meč igrati u nedjelju protiv Litvanije, selekcije koja je u proteklim kvalifikacijama za evropsko prvenstvo nanijela poraz BiH zbog kojeg su bh. rukometaši propustili to veliko takmičenje.

Bh. reprezentativci su složni u izjavama da je vreijeme da se revanširamo Litvancima, ali Terzić smatra da se BiH u stvari treba revanširati sama sebi.

– Mislim da se moramo revanširati sam sebi, jer utakmice protiv Litvanije nisu izgledale dobro. Nismo pokazali pravo lice protiv selekcije koja nije toliko kvalitetan tim. Istina, danas svi igraju rukomet, ali mi smo u ovim mečevima favoriti i tako se trebamo postaviti. Kvalitet je na našoj strani, atmosfera u timu je na visokom nivou i mislim da ćemo upisati drugu pobjedu u kvalfikacijama – zaključio je Terzić.