u cilju daljnjeg razvoja i rasta domaćeg sektora osiguranja.

ASA osiguranje i Central osiguranje potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

Trenutno su u toku aktivnosti na ispunjavanju svih propisanih zakonskih i regulatornih procedura. Ovim strateškim korakom oba društva nastavljaju aktivnosti na konsolidaciji sektora osiguranja

ASA Osiguranje i Central Osiguranje su potpisali ugovor o strateškom partnerstvu u cilju daljnjeg razvoja i rasta domaćeg sektora osiguranja.

Zajedničkim partnerstvom ova dva brzorastuća bosanskohercegovačka osiguravajuća društva učinjen je značajan iskorak u procesu konsolidacije i jačanja ovog sektora, što će rezultirati liderskom pozicijom na tržištu osiguranja. Proteklih godina ASA Osiguranje i Central Osiguranje doživjeli su uspješan rast, a zajedničkim djelovanjem ovaj trend će samo biti ubrzan.

Kako je saopćeno, buduće poslovanje oba društva će biti usmjereno na daljnji razvoj, inovacije i digitalna rješenja prilagođena potrebama tržišta. Trenutno su u toku aktivnosti na ispunjavanju svih propisanih zakonskih i regulatornih procedura. Ovim strateškim korakom oba društva nastavljaju aktivnosti na konsolidaciji sektora osiguranja.