Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Disk Živinice

Bh. firma gradi veliku fabriku i tržni centar, poručuju da su radnicima digli plate

ezgif-5-16273d3b9d

Kompanija je osnovana 1996. godine. Veliki značaj pridaju ljudskim resursima i zadovoljstvu zaposlenika, ulažu u nove stručne kadrove i pružaju mogućnost zaposlenja mladima bez radnog iskustva

Kompanija Disk Živinice, firma koja je specijalizirana za proizvodnju limenih krovova i distribuciju limova, iza sebe ima veoma uspješnu godinu.

Kompanija je osnovana 1996. godine. Veliki značaj pridaju ljudskim resursima i zadovoljstvu zaposlenika, ulažu u nove stručne kadrove i pružaju mogućnost zaposlenja mladima bez radnog iskustva.

Ono što je posebno potrebno istaći jeste da je ova 2022. godina bila najuspješnija po pitanju poslovnih rezultata i investicija. U toku su dva velika projekta na području Grada Živinice – izgradnja fabrike za proizvodnju termoizolacionih panela površine oko 10.000 m2, kao i modernog tržnog centra, površine 6.600 m2, čime će se stvoriti nove prilike za zapošljavanja, piše Biznisinfo.

BiznisInfo.ba je ranije pisao da je izgradnja fabrike projekt vijedan preko 20 miliona konvertibilnih maraka.

U vremenu poskupljenja i velike inflacije, menadžment firme Disk je donio odluku o isplati jednokratne novčane pomoći svojim zaposlenicima u maksimalnom iznosu od 1.080 KM i istu realizovao još 10. novembra.

S obzirom na ostvarene rezultate, radnicima je isplaćen regres te je upriličena svečana zabava. Zaslužnim radnicima su dodijeljene i novčane nagrade za njihov angažman i doprinos u 2022. godini, a izvršena je i podjela novogodišnjih paketića za djecu zaposlenika

Prateći trend inflacije i kretanje cijena, menadžment firme Disk je vršio i povećanje plata radnika, kako bi im stvorio bolje uslove življenja u kriznom periodu.

Firma Disk je društveno odgovorna i učestvuje u raznim socijalnim, ekološkim i infrastrukturnim projektima, čiji je cilj doprinijeti poboljšanju uslova života zajednice.