Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Disk Živinice

Radnicima isplatili regres i pomoć od 1.080 KM, te poručuju: Gradimo fabriku i tržni centar

disk zivinice (1)

U vremenu poskupljenja i velike inflacije, menadžment firme DISK doo je donio odluku o isplati jednokratne novčane pomoći svojim zaposlenicima u maksimalnom iznosu od 1.080,00 KM i istu realizovao još 10. novembra tekuće godine

Disk doo Živinice, firma koja je specijalizirana za proizvodnju limenih krovova i distribuciju pocinčanih i pocinčano plastificiranih limova, osnovana je 1996. godine.

Zahvaljujući dosadašnjim ostvarenim rezultatima, tituli brzorastuće kompanije, među 100 najvećih u BiH u kategoriji srednjih preduzeća, liderske pozicije u distribuciji limova u Bosni i Hercegovini i regionu, veliki značaj pridaju ljudskim resursima i zadovoljstvu zaposlenika, ulažu u nove stručne kadrove i pružaju mogućnost zaposlenja mladima bez radnog iskustva kao i stalnog zaposlenja.

“Ono što je posebno potrebno istaći jeste da je ova 2022. godina bila najuspješnija po pitanju poslovnih rezultata i investicija. U toku su dva velika projekta na području Grada Živinice, izgradnja fabrike za proizvodnju termoizolacionih panela površine, cca 10.000 m2, kao i modernog tržnog centra, površine cca 6.600 m2, čime će se stvoriti nove prilike za zapošljavanja.

U vremenu poskupljenja i velike inflacije, menadžment firme DISK doo je donio odluku o isplati jednokratne novčane pomoći svojim zaposlenicima u maksimalnom iznosu od 1.080,00 KM i istu realizovao još 10. novembra tekuće godine. S obzirom na ostvarene rezultate, radnicima je isplaćen regres te je upriličena svečana zabava.

Na istoj su zaslužnim radnicima dodijeljene i novčane nagrade za njihov angažman i doprinos u 2022. godini, a izvršena je i podjela novogodišnjih paketića za djecu zaposlenika . Prateći trend inflacije i kretanje cijena, menadžment firme Disk doo je vršio i povećanje plata radnika, kako bi im stvorio bolje uslove življenja u kriznom periodu.

Firma Disk doo je društveno odgovorna i učestvuje u raznim socijalnim, ekološkim i infrastrukturnim projektima, čiji je cilj doprinijeti poboljšanju uslova života zajednice”, poručuju zaposlenici živiničke firme.