Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska policija

Vozač u Hrvatskoj dobio kaznu od čak 3.450 eura!

Šibenik: U policijskoj akciji „Dan ljubaznosti u prometu“ savjesnim voza?ima uru?ene nagrade
14.11.2022., Sibenik - Temeljem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Sluzba za javni red i sigurnost ove Policijske uprave u suradnji s Gradom Sibenikom iTuristickom zajednicom Grada Sibenika organizira akciju „Dan ljubaznosti u prometu“. Tom prigodom policijski sluzbenici su nadzirali postivanje prednosti pjesaka na pjesackim prijelazima i temeljem njihovih zapazanja nagradjivali savjesne vozace. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U automobilu dubrovačkih registracija zaustavili su ga na dubrovačkoj Obali Stjepana Radića, utvrdivši da vozi prije no što je stekao pravo na upravljanje vozilima “B” kategorije

Novčanom kaznom od 3.450 eura sankcioniran je 25-godišnjak koji se u ponedjeljak nešto prije ponoći bez vozačke dozvole provezao automobilom po Dubrovniku, a u kojemu je držao bejzbol palicu pripremljenu za napad, naveli su u srijedu iz dubrovačko-neretvanske policije.

U automobilu dubrovačkih registracija zaustavili su ga na dubrovačkoj Obali Stjepana Radića, utvrdivši da vozi prije no što je stekao pravo na upravljanje vozilima “B” kategorije.

Kod sebe je 25-godišnjak imao manju količinu marihuane te bejzbol palicu oblijepljenu izolir trakom koja, tako pripremljena za napad, pod navedenim okolnostima predstavlja oružje D kategorije.

Odbio je testiranje na droge te pregled uzimanjem krvi i urina radi analize.

Zbog niza prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama, o suzbijanju zlouporabe droga te o nabavi i posjedovanju oružja građana odveden je na Općinski sud u Dubrovniku, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 3.450 eura.