Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bimal podržao kampanju udruženja “Kupujmo i koristimo domaće”

bimal

Bosanskohercegovački proizvođač jestivog ulja iz Brčkog Bimal pružio je podršku kampanji udruženja “Kupujmo i koristimo domaće” za promociju domaćih proizvoda i usluga pod sloganom „Domaće ili strano, nije ti to isto“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako je Bimal kompanija koja izvozi više od 70 posto svojih proizvoda, posebno ističu značaj domaćeg tržišta za svoj brend i domaćih potrošača koji zaslužuju kvalitetan domaći proizvod, proizveden po najvišim evropskim i svjetskim standardima.

“Zahvaljujući KKD udruženju, koje ovu kampanju realizuje već treći puta u posljednjih godinu dana, kao i domaćim kompanijama, učesnicama kampanje, svijest potrošača o važnosti kupovine bh. proizvoda se mijenja u pozitivnom smjeru te fabrika BIMAL želi dodatno skrenuti pažnju na značaj ove inicijative”, naglasila je Nataša Pucar, direktor korporativnih komunikacija Bimala.

Budući da je BiH proizvodna baza kompanije Bimal i regionalno sjedište grupacije za cijelo područje jugoistočne Europe, navode kako posebnu pažnju posvećuju održavanju liderske pozicije na domaćem tržištu sa brendom Bimal.

Ova brčanska kompanija je dobitnik priznanja “Lider biznisa 2015. godine” koja je u konkurenciji oko 40 kompanija proglašena liderom u oblasti prehrambene industrije.