Bimal spreman na saradnju sa stranim investitorima

bimal

Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, koja posluje u sistemu Studen Holdinga, izrazila je spremnost za suradnju sa stranim investitorima, kada je u pitanju proširenje obima investicija iz Turske i drugih zemalja u poljoprivrednu i prehrambenu industriju, priopćeno je iz Ureda za informiranje BIMAL-a.

Predsjednik Uprave Studen Holdinga i generalni direktor BIMAL-a Ilija Studen je istaknuo kako je kompanija spremna na suradnju s investitorima na proširenju kapaciteta industrije ulja, poljoprivredi i još nekim drugim projektima u prehrambenoj industriji.

“Potencijalni investitori u nama mogu dobiti jakog partnera, sa sveobuhvatnim znanjem i kapacitetima u industrijskoj proizvodnji i distribuciji”, naglasio je Studen.

Pojasnio je kako je Studen Holding tijekom lipnja ove godine otvorio vlastitu firmu za distribuciju u Turskoj, nakon čega su počeli stizati upiti i drugih bh. kompanija, koje svoje proizvode žele plasirati na tursko tržište.

“U širem smislu, otvaranje naše distribucije u Turskoj ne znači samo direktni izlazak naših kompanija i brendova na ovo tržište već i lakši uvid investitorima iz ove zemlje u ogroman potencijal za proizvodnju prehrambenih proizvoda u BiH i poziv da više pažnje posvećuju industriji BiH”, istaknuo je Studen, te je dodao kako država BiH ima ključnu ulogu u privlačenju novih investicija.

“Kada bi država konačno uredila besmislenu i štetnu birokraciju, te bitno smanjila razinu korupcije u državnim organima, sigurno bi bilo lakše investitorima i ova zemlja bi mogla privredno procvjetati”, zaključio je Studen.