Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjajan rezultat u 2023. godini

Bosnalijek ostvario povećanje prodaje na svim tržištima!

bosnalike
FOTO: Bosnalijek

Bosnalijek provodi kontinuirano zapošljavanje i usavršavanje svojih zaposlenika pa je u 2023. godini kompanija zapošljavala preko 850 zaposlenika

Bosnalijek je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Unatoč lošim političkim i ekonomskim uslovima, ostvarena je dobit prije poreza od preko 12 miliona KM.

Uzimajući u obzir izloženost Bosnalijeka na inostranim tržištima te mnogobrojne fluktuacije cijena i valuta, ovo predstavlja sjajan rezultat i pruža dobre temelje za nastavak pozitivnog trenda i u 2024. godini.

Kompanija je povećala učešće na svim tržištima te je ostvaren rast od preko 4 miliona prodatih pakovanja proizvoda na domaćim i inostranim tržištima, u odnosu na 2022. godinu, čime je Bosnalijek još jednom dokazao jasnu opredjeljenost ka snažnom rastu i razvoju.

bosnalijek
FOTO: Bosnalijek

Smanjili zaduženost prema bankama

Bosnalijek je smanjio svoju zaduženost prema bankama te je nivo zaduženosti najmanji u posljednjih pet godina, a sve obaveze se izmiruju na vrijeme.

Kompanija je nastavila investicijski ciklus ulaganjem u infrastrukturu i modernizaciju postrojenja te povećanje proizvodnih kapaciteta. Investicije u 2023. godini su iznosile preko 19 miliona KM, dok su u prethodnih pet godina iznosile preko 72 miliona KM, što Bosnalijek čini značajnim investitorom u državi.

Danas Bosnalijek posluje u 28 država na četiri kontinenta te fokusiranim pristupom kontinuirano povećava broj tržišta koje snabdijeva svojim visokokvalitetnim i prepoznatljivim proizvodima.

bosnalijek
FOTO: Bosnalijek

Zapošljavaju preko 850 radnika

Bosnalijek provodi kontinuirano zapošljavanje i usavršavanje svojih zaposlenika pa je u 2023. godini kompanija zapošljavala preko 850 zaposlenika.

„Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatom u 2023. godini, uzimajući u obzir velike probleme fluktuacije valuta na našim najvažnijim tržištima. Dokazali smo da i u izuzetno složenim geo političkim okolnostima, dobrim strategijskim pristupom i fokusiranošću, možemo ostvariti sjajne rezultate. Ostvareni rezultat u 2023. daje nam odličnu osnovu za još bolje poslovanje u 2024. godini“, poručili su iz kompanije Bosnalijek.