Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

the frame

Samsungov televizor “The Frame” je više od običnog ekrana

samsung tv frame
FOTO: Samsung

Vrhunska Quantum Dot tehnologija, koja čini boje živahnijim i osigurava savršen prikaz slike, umjetnička djela će vjerodostojno biti prenesena na veliki ekran televizora

Televizori su odavno prestali da budu teške i velike kutije sa katodnom cijevi i pretvorili su se u uređaje koji zadovoljavaju sve vizuelne i estetske potrebe korisnika. Takav spoj tehnologije i estetike je i The Frame, televizor kompanije Samsung.

Više od običnog ekrana, The Frame je uređaj koji transformiše dnevnu sobu u elegantnu galeriju umjetnosti.

Sa svojim tankim profilom i prilagodljivim okvirom, The Frame se savršeno uklapa u svaki enterijer i postaje dekoracija, istovremeno unapređujući prostor i stvarajući atmosferu koja inspiriše.

samsung tv frame
FOTO: Samsung

TV koji izgleda kao elegantna uramljena slika

The Frame – kako mu samo ime govori napravljen je da bude TV koji izgleda kao elegantna uramljena slika, bilo da je uključen ili ne. Ovaj uređaj ima okvir poput rama za umjetničke slike, a korisnik može da bira boju rama u odnosu na ostatak enterijera.

Zamjena jednog rama drugim je prilično laka, pomoću malih magneta i traje svega nekoliko sekundi. The Frame stoji čvrsto priljubljen uz zid bez vidljivih kablova, baš kao i umjetničke slike.

Zahvaljujući partnerstvu kompanije Samsung sa najpoznatijim muzejima, kao što su čuveni Metropolitan, Prado u Madridu, Albertina u Beču, Tate Modern u Londonu, Van Gogh u Amsterdamu i uz pomoć aplikacije Art Store korisnici mogu da uživaju u najpoznatijim remek-djelima iz svog doma.

Vrhunska Quantum Dot tehnologija, koja čini boje živahnijim i osigurava savršen prikaz slike, umjetnička djela će vjerodostojno biti prenesena na veliki ekran televizora. Doslovno ćete moći da doživite teksturu umjetničke slike posmatrajući je.

samsung tv frame
FOTO: Samsung

Posljednje kolekcije dodate u Samsung Art Store su kolekcija čuvenih djela Kita Heringa, jednog od najznačajnijih umjetnika 20. stoljeća, kao i više od 40 umjetničkih djela finske dizajnerske kuće Marimekko i ograničena serija Samsung modne dodatne opreme sa čuvenim Unikko printovima ove dizajnerske kompanije.

Samsung Art Store nudi na hiljade drugih digitalnih umjetničkih djela

Od pokretanja platforme Samsung Art Store 2017. godine, Samsung ostvaruje partnerstva sa istaknutim umetnicima, muzejima i umjetničkim galerijama kako bi korisnicima omogućio da se upoznaju sa remek-djelima i neprocjenjivim kolekcijama u udobnosti svog doma.

samsung tv frame
FOTO: Samsung

Osim ovih kolekcija, Samsung Art Store nudi na hiljade drugih digitalnih umjetničkih djela velikana kao što
su Gustav Klimt, Kandinsky i Van Gogh, kao i digitalne umjetničke kolekcije najvećih svjetskih institucija, među kojima su muzej Metropolitan u New Yorku, Tate Modern u Londonu, Muzej Prado u Madridu i Muzej Belvedere u Beču. Za više informacija o The Frame televizorima i platformi Samsung Art Store posjetite web-stranicu.