Coca-Cola Sarajevo Holiday market na novoj lokaciji

coca-cola-sarajevo-holiday-market

Coca-Cola Sarajevo Holiday market ove godine je na novoj lokaciji u parku Hastahana na Marijin-Dvoru.

– Nova lokacija donosi nam razne novine. Ova lokacija je mnogo veća nego lokacija na kojoj su inače ljudi navikli, a ovaj put u ponudi za građane bit će i klizalište – ledena ploha koju će svi zainteresirani posjetioci moći korisiti besplatno, od najmlađih do najstarijih, kazala je Feni glasnogovornica Coca-Cola Sarajevo Holiday market Alisa Čajić – Drmać.

Istakla je da će svaki dan najbolja atmosfera vladati u pivnici Pan Winter Pub.

– Pivnica je smještena ispod velikog šatora u kojoj će se svaki dan tokom trajanja Coca-Cola Sarajevo Holiday marketa, u poslijepodnevnim satima, dešavati After Work zabave uz nastup Sarajevo Holiday Dua, dok će se u uvečer u istom prostoru održavati koncerti, promocije, degustacije, kazala je Čajić – Drmać.

Naglasila je da će za najmlađe na marketu biti postavljena i igraonica Argeta Junior Play House, gdje će se djeca moći dobro zabaviti kao i svake godine.

Također će to biti i Jaffa luna park, kao i Coca-Cola selo Djeda Mraza, gdje posjetitelje očekuje prava magija, sve ono što smo navikli svake godine. Addiko klizalište je na otvorenom s pravim ledom i klizanje će trajati 39 dana sarajevske zimske bajke, kazala je Čajić – Drmać.

Dodala je da svake godine tokom trajanja Sarajevo Holiday marketa kroz njega prođe oko 500.000 ljudi.

Šesti Sarajevo Holiday Market se otvara 7. decembra 2016. i trajat će do 14. januara 2017. godine.

Na ovom znatno većem prostoru u samom centru grada će od 7. decembra 2016. do 14. januara 2017. biti i proslavljeni svi blagdani koji se u Sarajevu slave krajem jedne i početkom sljedeće godine – hanukah, te božići i nove godine po gregorijanskom i julijanskom kalendaru.

– Sada je prostor Sarajevo Holday marketa s parkingom oko 11 hiljada kvadrata, kazala je Čajić – Drmać.

U kućicama na 6. Coca – Cola Sarajevo Holiday marketu posjetitelji će moći kupiti jedinstvene i atraktivne praznične poklone, rukotvorine domaćih proizvođača, te okrijepiti se toplim napicima i ukusnom hranom.

Dobroj atmosferi doprinosit će i dešavanja na vanjskoj bini, BH Telecom Ultra Stageu, gdje će svakog dana nastupati DJ-ina Santa Sister i brojni drugi izvođači, animatori, maskote.

Bit će tu i obilje drugih sadržaja koji će imati za cilj da upotpune prazničnu sezonu u Sarajevu, te da i ove godine od Coca – Cola Sarajevo Holiday marketa načine zimsku bajku u srcu Sarajeva, koja će biti atrakcija kako za građane, tako i za posjetitelje Sarajeva.

Coca – Cola Sarajevo Holiday market je zajednička aktivnost U.G. ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID Sida Firma Projecta i u saradnji s Gradom Sarajevom.

Ovogodišnji Coca – Cola Sarajevo Holiday market bit će realiziran uz podršku Općine Centar Sarajevo, te značajnu pomoć Vlade Kantona Sarajevo.