Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fructa Trade

Derventa: Počeli sa tri radnika, sada ih imaju 900

fructatrade3

Fructa Trade je u proteklom periodu nastavila rasti i razvijati se

Firma Fructa Trade iz Dervente, jedna od vodećih kompanija u BiH u sektorima prehrambene proizvodnje i prodaje, osnovana je 1995. godine. Počeli su sa samo tri zaposlena radnika na 300 metara kvadratnih proizvodnog i prodajnog prostora, a danas firma zapošljava više od 900 radnika i posjeduje 20.000 metara kvadratnih proizvodno-prodajnog prostora.

U vlasništvu Fructa Trade nalazi se 38 KORT supermarketa u više od 25 gradova širom BiH, a nedavno su prodaju proširili i na Srbiju otvorviši prvi KORT supermarket u Novom Sadu.

Fructa Trade je u proteklom periodu nastavila rasti i razvijati se, piše Biznisinfo.ba.

„Ponosni smo da smo u posljednjoj dekadi, imali jedan od najbržih uspona na teritoriji BiH. Povećavamo proizvodne i prodajne kapacitete. Sretni smo da je svakog dana sve više zadovoljnih kupaca koji ostaju vjerni našim brendovima“, kaže Dušan Reljić, vlasnik kompanije Fructa Trade.

„Naši KORT marketi prisutni su širom BiH, a raduje nas činjenica da su i naši prehrambeni brendovi kao što su Tomico, Topingo, RD Kafa, Fruktako, Lider, Tomesko i Flora našli put na trpeze naših sugrađana. Odnedavno naše polu-pečene pekarske proizvode, hljeb, kifle i hamburgere izvozimo u Austriju“, kaže Reljić, dodajući da je za jaku privredu veoma važno da ima na raspolaganju povoljna finansijska sredstva.