Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Dita kreće u novu budućnost, probna izrada deterdženta već u srijedu

04/12/2015

Kakav će biti kvalitet nove serije čuvenih Ditinih deterdženata Arix i Tenzo? U Diti kažu da će kvalitet biti onaj predratni i rani poslijeratni kada su ovi deterdženti nadmašili sve postojeće balkanske proizvode i tehnološkl i ekološki.

Emina Busuladžić, iz Sindikata Dite, kaže da će biti kvalitet i to onaj nekadašnji, udarni i prepoznatljiv. Tvrdi da neće biti ni blizu onome iz vremena vlasništva Lore, kada se nabavljao praktično sirovinski škart iz Srbije.

– Do sada je stiglo dosta sirovina, od starih snabdjevača, onih koji su davno radili i vrhunski sarađivali sa Ditom – kaže Emina.

Ti ljudi su se, prema saznanjima Patrije, uvjerili da radnici Dite pokreću kvalitetnu proizvodnju. Iako je dug firme ogroman, isporuka je odobrena i Dita kreće u novu budućnost.

– Početkom iduće nedelje stizu iz Finske enzimi vrhunskog kvaliteta – kaže Busuladžić.

Takođe čeka se skori dolazak originalnog mirisa iz Francuske. On je već stigao do Zagreba i ide prema Tuzli.

– Nadamo se da ćemo početi sa probnom proizvodnjom već u srijedu. Moramo zagrijati postrojenje i isušiti komandne table – govori Emina Busuladžić, prenoseći jednaku radost i nestrpljenje svih radnika Dite.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.