Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duga Ideal organizovala izazov “Čiji je veći majstorluk”! (FOTO)

Duga Ideal Denis Kavazovic

Duga Ideal, jedan od vodećih retail-er proizvoda i materijala za gradnju u dobojsko – zeničkoj regiji uspješno je provela izazov «Čiji je veći majstorluk».

U našem narodu se kaže da onaj ko je vješt u svom zanatu ima “zlatne ruke”, zato su majstori imali za zadatak da ugrade što više materijala u vremenskom periodu od jula do augusta ove godine pri čemu su se vrednovale prije svega majstorske vještine.

S ciljem da se na ovaj način kroz igru i takmičenje podstakne na društvenu odgovornost i u prvi plan stave vrijednosti kao što su rad, marljivost, znanje, vještine, te izučavanje zanata, ali i da se da podrška jačanju obrazovnog sistema koji će stimulirati mlade da se školuju i pripremaju za produktivna zanimanja.

Na kraju izazova proglašeni su pobjednici:

1. Denis Kavazović
2. Mirnes Meškić
3. Mirsad Muslija.

Denis Kavazović, kao dobitnik glavne nagrade izazova potpisao je eksluzivni ugovor sa Dugom Ideal. d.o.o. na 12 mjeseci. Nagrada za drugo mjesto izazova, profi mašina za sječenje keramike, pripala je Mirnesu Meškiću, dok je Mirsad Muslija kao pobjednik trećeg mjesta izazova dobio radnu opremu za cijelu ekipu.

Nagrade majstorima, čiji majstorluk je bio najveći, dodijelio je stručni žiri kompanije Duge Ideal d.o.o. Jedan od kriterija koji je svakako bio jako važan za odabir pobjednika izazova jeste činjenica da su pobjednici ugradili najviše materijala u svojoj branši, i to najviše urađenih m2 fasade, zatim najviše polijepljenih m2 keramike, i najviše m2 okrečenih zidova.

Takmičenje ove vrste organizirano je po prvi put u BiH i imalo je za cilj unaprijeđenje svijesti o vrijednostima kao što su rad, znanje, izučavanje zanata, ali i podrška jačanju obrazovnog sistema koji će stimulirati mlade da se školuju i pripremaju za produktivna zanimanja, navodi se u saopštenju za javnost Duga Ideal d.o.o. Doboj Jug.