Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvije medalje za Vitaminku: Vrhunski ajvar i sok od jabuke

maric_pero_vitaminka_11

Među 28 izlagača iz BiH ne nedavno završenom Novosadskom sajmu, našla se u banjalučka Vitaminka. Kompanija iz Banje Luke ovaj će debitantski nastup na sajmu u Novom Sadu pamtiti kao veoma lijep i uspješan. Vitamninka je dobila i dva priznanja, a o svemu tome razgovaralu smo sa Perom Marićem direktorom prodaje Vitaminka a.d.

-Drago mi je što se naša kompanija nalazi na ovom sajmu, prije svega zahvaljujući vanjsko-trgovinskoj komori BiH te Privrednoj komori Republike Srpske. Do sada nismo bili izlagači na ovom sajmu ali smo dobili poziv naše komore da se pridružimo ostalim bh. firmama na ovom prestižnom sajmu i nismo ga mogli odbiti. Ovdje smo da se prije svega predstavimo našim kvalitetom, kaže za Fokus.ba Pero Marić, direktor prodaje Vitaminke.

-Što se tiče naših planova u budućnosti, na nama ostaje da se borimo i dalje, jer se danas poslovanje svodi na borbu. Ne smijete se opustiti niti jednog momenta, trudimo se osluškivati želje naših kupaca, osim toga tu je i naša konkurencija koja je sve veće i sve nelojalnija. Susrećemo se sa mnogim stvarima, uvozi se sve i svašta bez odgovarajuće kontrole kvaliteta ali i cijena. Borba sa cijenama je uvijek pristuna, postoje određene firme koje spuste cijene zaista nisko, a vi znate kakav je standard u Bosni i Hercegovini i da se vrlo često gleda prije cijena nego kvalitet, a malo ko provjerava šta se zaista dobija za tu cijenu i šta ona sadrži.

Vitaminka će ovaj nastup pamtiti po lijepim stvarima. Medalje koje ste dobili najbolja su potvrda kvaliteta…

-Ove godine smo dobili dvije medalje na novosadskom sajmu, jedna je zlatna medalja za kvalitet ajvara kao i medalja za kvalitet soka od jabuke. To zapravo dovoljno govori o nama kao kompaniji. Kada dođete u naše markete, vidjet ćete tamo do 15 različitih vrsta ajvara, ali evo ovo je dokaz da svaki ajvar ne može biti isti. Što se tiče soka, mislim da je tu puno toga degradirano nerealnim obaranjem cijena, da bi sok bio uistinu kvalitetan i zdrav on mora imati realnu cijenu. Što se tiče onih sokova po dosta nižim cijenama, mišljenja sam da tu uopće ne možemo govoriti o sokovima nego o napitcima jer pravi sok mora imati odgovarajući kvalitet, a Vitaminka će se truditi da i u budućnosti prije svega zadrži i unaprijedi kvalitet svojih proizvoda po čemu smo i prepoznatljivi, poručio je Marić.

Kupujte radije manje, ali kupujte kvalitetno, Marićeva je poruka potrošačima…

-Poruka koju bih poslao našim potrošačima je da prije svega biraju kvalitet i da kupuju kvalitetne proizvode, nije uvijek sve u cijeni. Bolje kupovati i u manjim količinama, ali da kupuju kvalitetno. Ne radi se ovdje samo o našim proizvodima, to je moja poruka općenito jer kupovinom raznoraznih proizvoda sumnjivog kvaliteta sa niskim cijenama, više će novca potrošiti na ljekare i liječenje bolesti koje uzrokuje kupovina prehrambenih proizvoda sumnjivog kvaliteta, kaže Marić.