Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije

Energoinvest: Ne možemo uticati na odluke o bankovnim računima drugih kompanija

energoinvest ilustracija N1

Više informacija ćemo imati i moći saopštiti nakon detaljnog uvida u poslovno- finasijsku arhivu iz navedenog perioda – navode iz Energoinvesta

Energoinvest d.d. nema nikakvih vlasitih „off shore“ kompanija niti „off shore“ računa bilo gdje u svijetu, saoćeno je iz ove kompanije vezano za informacije i povezivanje Energoinvesta sa poslovanjem sa „off shore“ kompanijama.

Energoinvest, kako dodaju, ima račune u zemljama u kojima realizuje poslove, ali je svaki od njih registrovan putem nadležnih ministarstava i za njih je dobijeno odobrenje, za naplatu i držanje sredstava.

Što se tiče plaćanja drugim kompanijama, koji su u određenim periodima i na određenim projektima bili partneri, dobavljači, izvođači, isporučioci usluga i slično, koje na realizaciji kompleksnih poslova Energoinvest ima na desetine, jasno je da Energoinvest nema kontrolu niti može uticati na poslovnu strategiju i odluke o bankovnim računima drugih kompanija sa kojima sarađuje, dodaju iz Energoinvesta.

– Vezano za konkretnu informaciju, a s obzirom da se navodni poslovni aranžman dešavao prije više od osam godina u vremenu drugih uprava Energoinvesta i periodu kada je Energoinvest realizovao projekte u Libiji, Alžiru, Iraku, Albaniji, Srbiji ,Makedoniji i Crnoj Gori, više informacija ćemo imati i moći saopštiti nakon detaljnog uvida u poslovno- finasijsku arhivu iz navedenog perioda – navode iz Energoinvesta.