Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Firma iz BiH pravi dijelove i za bolide Formule 1

firma iz travnika dijelovi za formulu 1

Kompanija je izrasla iz malog porodičnog biznisa, i sada su 100 posto izvozno orijentisana kompanija

Firma Trendy iz Novog Travnika je širom starog kontinenta poznata po izradi pojedinačnih serijskih metalnih dijelova.

Ova kompanija, kojom rukovode mladi ljudi, zapošljava više od 50 radnika i svoje proizvode izvoze u različite dijelove Evrope. Komponente koji nastaju u Novom Travniku koriste i proizvođači bolida za F1.

Prvo su bili mali porodični biznis

Kompanija je izrasla iz malog porodičnog biznisa osnovanog davne 1982. godine, koji se bavio uslugama mašinske obrade metala. Tek 2004. godine firma izrasta u metaloprerađivačko preduzeće.

Osluškujući potrebe tržišta i ulaganjem u vlastiti pogon, Trendy d.o.o. danas posjeduje vlastitu proizvodnu halu sa raznovrsnim mašinskim parkom za obradu metala, koju čini preko 10 CNC mašina za sve vrste obrade metala, piše BiznisInfo.ba.

Trendy je 100 posto izvozno orijentisana kompanija, koja svoje proizvode plasira na tržišta EU, pri čemu dominira izvoz u Njemačku.

Posjeta načelnika

Kompaniju je nedavno je posjetio načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo. Prilikom posjete između ostalog načelnika su upoznali s njihovom vizijom zdravog poslovnog okruženja, ali i planovima za širenje i povećanje poslovanja.

“Ono što Općina može uraditi jeste stvoriti i poboljšati trenutne uslove u vidu jačanja infrastrukture, jačanje krucijalnih elemenata za odvijanje života. Radnik ne može biti sretan na radnom mjestu, ako nije sretan u okolini u kojoj živi, što danas imamo na sceni širom BiH, a mi se to trudimo mijenjati”, istakao je načelnik Dujo tokom posjete.

Dodao je da mu je drago vidjeti da privrednici to prepoznaju, “jer ipak je to sinergija i jedni smo drugima itekako značajni”.