Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cirkus na visokom nivou

Košarac izmislio potpisivanje deklaracije u Tirani?! Krišto: Nije mu prvi put

borjana krišto staša košarac

Predlažem ministru Košarcu, obzirom na poziciju koju obnaša, da se ubuduće bolje informiše, poručila je Krišto

“Vijeće ministara BiH nije razmatralo niti dalo saglasnost za potpisivanje deklaracije na koju je u Tirani potpis stavila predsjedavajuća Borjana Krišto, niti za to ima saglasnost Predsjedništva BiH”, izjavio je zamjenik predsjedavajuće i ministar u Vijeću ministara BiH Staša Košarac.

Košarac je još ustvrdio i da je “Krišto stavila potpis na nešto što je njen lični stav, nikako na zvaničan i usaglašen stav BiH”, pa još i dodao kako “nije prvi put da ona glumi nekakvog premijera BiH umjesto onoga što jeste, predsjedavajuća Vijeća ministara”.

“Demantiram neistinite navode”

Vrlo brzo je uslijedila reakcija Borjane Krišto.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH reagirala je u povodu neistinitih tvrdnji njenog zamjenika i ministra u Vijeću ministara Staše Košarca vezano za navodno potpisivanje deklaracija na Samitu u Tirani.

“Radi obaveze i odgovornosti koju imam prema javnosti kao predsjedavajuća Vijeća ministara BiH ovim putem demantiram neistinite navode i tvrdnje ministra Košarca oko potpisivanja Deklaracija tokom mog službenog boravka u Tirani. Dokumenti koji su razmatrani, kao i svih prethodnih godina tokom učešća Bosne i Hercegovine na samitu u Tirani, nisu imali službenu formu koja je uključivala potpisivanje istih”, ističe Krišto.

Dodaje da je o njenom učešću i radu na oba Samita javnost tačno, istinito i blagovremeno informisana.

“Predlažem ministru Košarcu, obzirom na poziciju koju obnaša, da se ubuduće bolje informiše o određenim pitanjima kako ne bi obmanjivao bh. javnost kao što je to učinio, po ko zna koji put, i danas” poručila Krišto u svojoj reakciji.