Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BNT-TMiH

Firma u državnom vlasništvu svim radnicima isplatila po više od 2.500 maraka

Foto: Arhiv

Kompanija je odlučila pomoći radnicima isplatom novčane pomoći

Novotravnička firma BNT-TMiH koja posluje u okviru vojne industrije, svim svojim uposlenicima (kojih ima preko 350 uposlenih) isplatila je po 2.520KM.

Ova odluka dolazi u skladu s Uredbom koju je Vlada Federacije BiH donijela u decembru prošle godine. Uredba uređuje pravo na isplatu pomoći od strane poslodavca, dinamiku isplate i način realizacije.

Maksimalan iznos

Prema ovoj uredbi, poslodavac može izvršiti isplatu pomoći u maksimalnom iznosu do 2.520 KM. Isplata pomoći može se izvršiti do šest tranši (dijelova), s tim da ukupan iznos ne može preći 2.520 KM. Uredba prestaje važiti 30. juna 2024. godine.

BNT-TMiH je iskoristio ovu uredbu te je svojim radnicima isplatio maksimalan iznos od 2.520 KM, izvijestio je portal Nove-info.com.

U vremenima kada se cijene neprestano penju, ovakvi potezi poslodavaca su više nego dobrodošli. Oni ne samo da olakšavaju život zaposlenicima, već i pokazuju da poslodavci cijene njihov rad i doprinos kompaniji.

BiznisInfo.ba podsjeća da je ova firma u većinski državnom vlasništvu, odnosno Vlada FBiH ima 51 posto dionica. Ostali značajniji dioničari su uglavnom investicijski fondovi.

Prema podacima pomenutog portala, kompanija je prošle godine imala ukupne prihode od oko 13,7 miliona KM i dobit od oko 311 hiljada maraka. Godinu ranije poslovala je s gubitkom od preko 5 miliona KM.