Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sindikati iznenađeni

Gorenje otpušta 325 zaposlenih

gorenje

To je za nas neugodno iznenađenje nakon optimističnih najava novih vlasnika da će povećati proizvodnju i dodatno zapošljavati te pomladiti naš kolektiv, kazao je komentirajući odluku vlasnika Gorenja predsjednik sindikata Žan Zeba

Slovenski proizvođač kućanskih aparata Gorenje, od lani u vlasništvu kineske grupe Hisense, najavio je da će otpustiti 325 radnika iz pogona u Velenju, na iznenađenje sindikata zaposlenih koji je očekivao njihovo stalno zaposlenje.

To je za nas neugodno iznenađenje nakon optimističnih najava novih vlasnika da će povećati proizvodnju i dodatno zapošljavati te pomladiti naš kolektiv, kazao je komentirajući odluku vlasnika Gorenja predsjednik sindikata Žan Zeba.

Otpušteni će biti radnici koji su lani angažirani, s ugovorima na određeno vrijeme, no kojima je bilo obećano da će dobiti stalne ugovore, kazao je Zeba, dodavši da očekuju da će se proizvodnja u Gorenju povećavati, ali će s manjim brojem zaposlenih biti teško realizirati postavljene ciljeve poslovanja, prenosi Hina.

Sindikalist je dodao kako uprava Gorenja sredinom ove godine planira pokretanje nove linije za izradu perilica za posuđe, no da sindikat o tome nema potrebne informacije, dok je plan da se dio proizvodnje rashladnih uređaja prebaci u tvrtku koju Gorenje ima u Valjevu (Srbija).

Glasnogovornik uprave Gorenja Denis Oštir kazao je da su djelatnici koji će dobiti otkaze imali privremene ugovore kojima je istekao rok.

Gorenje je u postupku dobivanja dokumentacije za gradnju tvornice televizora koja će biti u Velenju, a u njoj treba dobiti posao od 300 do 400 ljudi, dodao je Oštir.