Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osnivač i direktor Amazona

Jeff Bezos najbogatiji Amerikanac, u prvih 15 i njegova bivša supruga

bezos

Njegovo bogatstvo trenutno iznosi 114 milijardi dolara u odnosu na 160 milijardi dolara godinu ranije

Najbogatiji Amerikanci s Forbesove liste 400 najbogatijih vrijede rekordnih 2,96 biliona dolara, što je porast od 2,2 posto u odnosu na 2018. godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos zauzima prvo mjesto najbogatijeg u SAD-u već drugu godinu zaredom. Njegovo bogatstvo trenutno iznosi 114 milijardi dolara i manje je u odnosu na 160 milijardi dolara godinu ranije.

Njegova bivša supruga Mackenzie Bezos prvi put se našla među 15 najbogatijih Amerikanaca s bogatstvom od 36,1 milijarde dolara.

Vlasnik Microsofta Bill Gates se nalazi na drugom mjestu, kao i prošle godine, ali razlika između njega i Bezosa drastično se smanjila, na osam milijardi dolara.

Osim MacKenzie Bezos, još 18 bogataša pridružilo se najbogatijim Amerikancima, a među njima se nalaze i Tim Sweeney, čija kompanija za video igre Epic Games stoji iza popularnog Fortnitea te Orlando Bravo, koji trguje privatnim kapitalom i prvi je milijarder rođen u Portoriku.

Minimalna neto vrijednost potrebna za ulazak u ekskluzivni klub američkih bogataša nije se promijenila u odnosu na prošlu godinu i iznosi 2,1 milijarde dolara.