Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Građan, vegar i stjepanović

SEHA liga: Bh. rukometaši odlični u senzacionalnoj pobjedi Rabotnika

seha

Stjepanović je utakmicu okončao s pet pogodaka, Građan je postigao četiri, a Vegar dva uz tri asistencije i veoma važnu rolu u odbrani Rabotnika

Rukometaši Eurofarm Rabotnika u srijedu uvečer priredili su senzaciju u regionalnoj SEHA ligi, savladavši pred domaćim navijačima u Bitolju mađarskog velikana Veszprem rezultatom 26:24 (14:8). Bh. rukometaši u redovima makedonskog šampiona Elmir Građan, Marin Vegar i Neven Stjepanović bili su odlični u senzacionalnom trijumfu, prenosi Anadolu Agency (AA).

U sjajnoj atmosferi domaći rukometaši su od samog početka kontrolisali rezultat. Poveli su na otvaranju sa 1:0 u vodstvo nisu ispuštali do samog kraja utakmice. U posljednjoj minuti duela, kada je Veszprem prišao na minus jedan (24:25), upravo je Stjepanović pogodio za konačnih 26:24 i veliko slavlje oko 3.000 prisutnih u dvorani “Boro Čurlevski“.

Stjepanović je utakmicu okončao s pet pogodaka, Građan je postigao četiri, a Vegar dva uz tri asistencije i veoma važnu rolu u odbrani Rabotnika.

Uz njih trojicu vrijedi spomenuti i najboljeg pojedinca duela Hrvata Lovru Jotića koji je protivničku mrežu pogodio čak osam puta. U poraženom sastavu izdvojio se iskusni Dragan Gajić sa devet golova, dok se kapiten bh. reprezentacije Mirsad Terzić nije upisao u listu strijelaca.

“Bila je ovo sjajna utakmica i istorijska pobjeda. Želio bih se zahvaliti nevjerovatnim saigračima i fantastičnim navijačima. Igrali smo s velikim motivom, puno emocija, a u teškim trenucima su nas nosili sjajni navijači. S ovim duhom i htjenjem možemo igrati sa svakom ekipom u SEHA ligi“, kazao je za internet stranicu SEHA lige bh. pivot Građan.

Rabotnik je ovim trijumfom ostao na maksimalnom učinku iz tri utakmice i prvi je u grupi “B“ SEHA lige, dok je Veszprem drugi sa istim brojem bodova, ali i susretom više.