Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napušta funkciju

Jeff Bezos više neće biti šef Amazona

Jeff Bezos

Na mjestu izvršnog direktora zamijenit će ga Andy Jassy

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos objavio je danas pismo zaposlenicima kompanije u kojem najavljuje da će u trećem kvartalu ove godine napustiti funkciju izvršnog direktora kompanije te će postati izvršni predsjednik Nadzornog odbora.

Na mjestu izvršnog direktora zamijenit će ga Andy Jassy.

“Kao predsjednik Odbora svoju ću energiju i pažnju usmjeriti na nove proizvode i inicijative. Andy je itekako poznat unutar kompanije i u Amazonu je gotovo jednako dugo kao i ja. On će biti odličan vođa i imam potpuno povjerenje u njega”, napisao je Bezos u pismu zaposlenicima.

“Ovo je putovanje započelo prije 27 godina. Amazon je bio samo ideja, nije imao niti ime. Pitanje koje sam si tada najčešće postavljao bilo je: Što je internet?

Danas zapošljavamo 1.3 miliona ilijuna talentiranih, posvećenih ljudi, imamo stotine miliona korisnika i prepoznati smo kao jedna od najuspješnijih kompanija na svijetu”, nastavlja Bezos.

“Svoj posao smatram značajnim i zabavnim. Imam priliku raditi s najpametnijim i najtalentiranijim kolegama. Kada nam je išlo dobro, bili ste skromni. Kada nam je bilo teško, bili ste snažni i podržavali ste me. Nasmijavali smo jedni druge. Prava je radost raditi s vama”, poručio je Bezos zaposlenicima.