Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kojović i Forto posjetili tuzlansku firmu “Deling”

kojovic delalic34

Jedina prava perspektiva Tuzle i cijelog BiH društva jeste u podršci razvoju realnog sektora proizvodnje i otvaranju održivih radnih mjesta, rečeno je tokom današnje posjete uspješnoj tuzlanskoj firmi „Deling“ predsjednika i potpredsjednika Naše stranke, Predraga Kojovića i Edina Forte.

Tokom razgovora s vlasnikom i direktorom „Delinga“ Omerom Delalićem i nakon obilaska evropski modernih proizvodnih pogona, razmijenjena su mišljenja u vezi s aktuelnom situacijom u industrijskom sektoru u Tuzli, gdje mnoga preduzeća grcaju u teškoćama i jedva opstaju na tržištu, prvenstveno zbog velikih poreskih i drugih izdvajanja.

Delalić i Kojović složili su se da je nužno donijeti sistemske zakone kojima će se proizvodna preduzeća rasteretiti od ogromnih poreznih i parafiskalnih nameta, čime bi se poboljšala njihova konkurentnost i povećale šanse za novo zapošljavanje.

Predsjednik Naše stranke Kojović izrazio je zabrinutost zbog ubrzanog propadanja tuzlanskog realnog sektora, ukazujući na pozitivne primjere uspješnog bavljenja ovom problematikom značajno manjih lokalnih zajednica od Tuzle, kao što su Gračanica, Gradačac i Tešanj.

Uz Kojovića, u posjeti “Delingu” bili su potpredsjednik Naše stranke Edin Forto, član GO Derviš Čičko i predsjednik Gradskog odbora Naše stranke Tuzla Semir Ahmetbegović.