Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kompanija “Jasmin M”: Na narednom ZEPS-u predstavljamo vlastiti traktor

jasmin m zepce1
Foto: D. Begović

Kompanija “Jasmin M” iz Žepča i ove godine se po 15. tradicionalni put predstavila na zeničkom privrednom sajmu – “ZEPS”.

“Jasmin M” se predstavio sa građevinskom mehanizacijom Volvo i Rexroth kao i sa spektrom Atlac Copco proizvoda za građevinu, te po prvi puta kao ovlašteni distributer za BiH sa proizvodima Esco grupacije koji se koriste u rudnicima i građevinskom sektoru.
Kako nam je kazao direktor ove kompanije, Jasmin Malićbegović, posebno je zadovoljan zbog saradnje sa Rexrothom.

– Ove godine bismo istakli posebno dobar odaziv i sjajnu saradnju sa Rexrothom čiji smo jedini ovlašteni distributer za Bosnu i Hrercegovinu, a pored toga smo i jedini ovlašteni servisni centar na balkanu koji se nalazi kod nas u Sarajevu, – kazao je Malićbegović.

Malićbegović ističe da traju ubrzani radovi na njihovom vlastitom traktoru koji bi u serijskoj proizvodnji trebao biti već do narednog ZEPS-a.

– Prošle godine smo na ovom sajmu kazali da radimo na svom vlastitom traktoru te da ćemo ga ove godine predstaviti. Nažalost, nismo u potpunosti ispunili to obećanje obzirom da smo imali određenih zastoja u radu. Ali u svakom slučaju, na traktoru se radi ubrzano i sljedeće godine ćemo na sajmu biti sa kompletnim proizvodom, ne sa prototipom nego sa proizvodom koji će određeno vrijeme biti testiran u šumi i naravno u serijskoj proizvodnji do sljedećeg ZEPSA-a, – kaže za Fokus.ba Jasmin Malićbegović.

Gost kompanije “Jasmin M” na ovogodišnjem ZEPS-u bio je predstavnik Bosch Rexroth grupacije, Attila Barna koji nam je predstavio svoju kompaniju:

– Bosch Rexroth je kompanija koja se prepoznaje prvenstveno po proizvodima iz hidraulike, vodeći smo u svijetu što se tiče proizvodnje pumpi i hidrauličkih riješenja, velike hidraulike, cilindara, i po tome se prvenstveno prepoznajemo. U našem programu se nalazi i elektrika te automatizacija, linearna tehnika i ostali proizvodi koji su novi na našem tržištu.

Barna je istakao posebno zadovoljstvo zbog uspješne saradnje sa kompanijom “Jasmin M”.

– Došli smo danas da podržimo našeg generalnog distributera u BiH, kompaniju “Jasmin M”, zadovoljni smo njihovim radom i prosperitetom . Uspjeli su da ostvare jako dobre rezultate i zato smo danas tu da im damo našu podršku na ovom sajmu. Zahvaljujemo se na njihovom trudu i radu i rezultatima u ovoj regiji. “Jasmin M” je jedan od naših najvećih distrubutera te su postali jedini ovlašteni servis centar Bosch Rexrotha u ovoj regiji i naravno želimo im i u budućnosti sreće u njihovom radu – kazao je Barna.