Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavljeni rezultati

Kompanija LKQ Europe sa dvocifrenom EBITDA maržom u drugom kvartalu 2021.

Globalni prihodi za drugi kvartal 2021. iznosili su 3,4 milijarde $, što je povećanje od 30,8 % u odnosu na 2,6 milijardi $ u drugom kvartalu 2020. te odražava anualizaciju uticaja pandemije tokom drugog kvartala 2020

LKQ Corporation (Nasdaq: LKQ) objavila je rezultate za drugi kvartal 2021. koji odražavaju snagu kompanije u nizu ključnih metričkih podataka, uključujući ukupan prihod, marže po segmentima i slobodan protok gotovine. U dešavanjima drugog kvartala MSCI je povećao ESG rejting Kompanije sa A na AA, a Fitch Ratings, Inc. dodijelio je LKQ-u početni rejting od BBB- (prognoza stabilna).

“Bili smo u mogućnosti ostvariti još jedan rekordan uspjeh u radu u drugom kvartalu. Taj uspjeh u radu obilježava dva ključna koraka kao prvi kvartalni period sa EPS-om od preko 1$ i najvišim kvartalnim EBITDA-om po segmentima u istoriji kompanije. Segmenti Sjeverna Amerika i Specijalnosti su postigli rekordne EBITDA marže po segmentima u tom kvartalu, a Evropa je ostvarila dvocifrenu maržu po prvi put od drugog kvartala 2016. Uspjeh u radu u Evropi dalje potvrđuje ciljane marže date na početku programa 1 LKQ Europe i pruža nam uvjerenje da smo na tragu sveukupnih ciljeva programa”, napomenuo je Dominick Zarcone, predsjednik i glavni izvršni direktor.

Globalni prihodi za drugi kvartal 2021. iznosili su 3,4 milijarde $, što je povećanje od 30,8 % u odnosu na 2,6 milijardi $ u drugom kvartalu 2020. te odražava anualizaciju uticaja pandemije tokom drugog kvartala 2020.

U drugom kvartalu 2021, LKQ Europe, podružnica kompanije LKQ Corporation, ostvarila je dvocifreni rast prihoda od 30,2 % na 1,58 milijardi $, u poređenju sa 1,21 milijardi $ u drugom kvartalu 2020. EBITDA marža po segmentima dodatno je porasla na 10,7 %.

“Mi smo nastavili svoj oporavak od izazovne 2020. godine sa posebno jakim dvocifrenim rastom prihoda u drugom kvartalu 2021. Velika posvećenost naših zaposlenika, zajedno s tekućim poboljšanjima našeg programa 1 LKQ Europe i snažnom lojalnošču naših klijenata pomogli su nam da dalje unaprijedimo svoje poslovanje širom Evrope. Ublažavanje ograničenja vezanih za Covid-19 i povećanje stope vakcinisanosti u većini evropskih zemalja zadnjih mjeseci bili su od pomoći. S druge strane, imali smo rastuće troškove logistike i sirovina. Dok se krećemo naprijed, pandemija će nas i dalje zaokupljati tokom 2021. Ipak, mi smo još uvijek uvjereni da ćemo zadržati svoje operativne prednosti i izvršenje naših strategija, uz očekivanje postizanja dobrog uspjeha u radu za drugu polovinu godine”, izjavio je Arnd Franz, glavni izvršni direktor kompanije LKQ Europe.