boje za kosu

Lanac drogerija “dm” iz prodaje povlači dva proizvoda, onima koji su ga kupili biće vraćen novac

Zagreb: Trgovina DM-au Garden Mall-u
19.03.2010., Zagreb - Trgovina Drogerie Markt u Garden Mall-u. rPhoto: Davor Visnjic/PIXSELL

Zbog mogućeg nadpritiska u bocama i opasnosti od prskanja, lanac drogerija “dm” povlači određene boje za kosu

Lanac drogerija “dm” povlači dvije određene boje za kosu – zbog mogućeg rizika od prskanja uslijed pritiska u bočicama. Kupci također mogu vratiti boje bez računa u svim poslovnicama.

Nakon objave ove informacije, oglasili su se iz “dm” u BiH i poručili;

“Navedeno povlačenje se desilo u Austriji, a ovi proizvodi se ne nalaze na našem tržištu, nisu u prodaji u dm prodavnicama u BiH”, poručili su.

Što se tiče povlačenja spomenutih proizvoda, oni su povučeni zbog mogućeg nadpritiska u bocama i opasnosti od prskanja, lanac drogerija “dm” povlači određene boje za kosu.

Zahvaćeni predmeti su “réell’e EXPERT Permanent Coloration Cool Beige Blonde 9.1” sa serijskimmbrijem 256884 i “réell’e EXPERT Permanent Coloration Light Ash Blonde 10.1” sa serijama 256885 i 258466 koju je firma objavila u utorak .

Sve ostale nijanse mogu se koristiti bez oklijevanja. Broj serije je na dnu kutije. Kupci mogu vratiti zahvaćene proizvode i dobiti natrag svoj novac čak i bez računa.

Prema najavi firme, pozadina opoziva je da bi miješanje pojedinačnih komponenti dviju zahvaćenih nijansi boja moglo stvoriti pritisak u bocama i dio sadržaja bi mogao iscuriti kada se otvori.

“To može dovesti do neželjenog kontakta s osjetljivim područjima na licu, poput očiju, ili s drugim tjelesnim površinama”, rečeno je iz kompanije “dm”, prenosi Fenix magazin.

DM