Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

južnokorejska kompanija

LG ukida proizvodnju pametnih telefona

Čelnici ove kompanije su rekli da je tržište mobilnih telefona postalo “nevjerovatno konkurentno”

Kompanija LG Electronics saopćila je da ukida svoje poslovanje s pametnim telefonima zbog gubitaka sa kojima su se susreli posljednjih godina, prenosi BBC.

U januaru je ova južnokorejska kompanija izjavila da razmatra sve moguće mjere nakon što je u proteklih šest godina izgubila oko 4,5 milijardi američkih dolara.

LG je napravio mnoge inovacije, uključujući ultra širokokutne kamere, popevši se na treće mjesto po veličini proizvođača pametnih telefona u 2013.

Čelnici ove kompanije su rekli da je tržište mobilnih telefona postalo “nevjerovatno konkurentno”.

Iako su Samsung i Apple dva najveća igrača na tržištu pametnih telefona, LG se susretao i sa svojim hardverskim i softverskim problemima.

LG je i dalje treći najpopularniji brand u Sjevernoj Americi, ali ne i na drugim tržištima. Međutim, LG telefoni i dalje se često koriste na domaćem južnokorejskom tržištu.

Ova strateška odluka kompanije da napusti izuzetno konkurentan sektor mobilnih telefona omogućit će LG-u da usmjeri svoje resurse na druga područja, poput komponenti za električni vozila, sistema za pametne kuće, robotike i umjetne inteligencije, naveli su iz LG-a.

lg